azərbaycan səsı|ندای آذربایجان

azərbaycan səsı|ندای آذربایجان
وبسايت خبري تحليلي نداي آذربايجان

نبض زلزله در ورزقان همچنان می‌‌تپد

زلزله به قدرت چهار ریشتر ساعت 17.18 به عمق 15 کیلومتر به طول جغرافیایی 46.6 و عرض جغرافیایی 38.49 ورزقان را لرزاند.

                                            خبرگزاری فارس: نبض زلزله در ورزقان همچنان می‌‌تپد/ زلزله 4 ریشتری ورزقان را لرزاند

پس‌لرزه‌های زلزله 21 مردادماه در اهر و ورزقان تاکنون سه هزار و 200 مورد بوده است.

این زمین‌لرزه در پنج کیلومتری ورزقان، 38 کیلومتری خواجه، 40 کیلومتری اهر و 528 کیلومتری تهران رخ داده است.

بر اساس این گزارش امروز ورزقان 11 بار لرزیده است که نخستین زلزله 3.57 دقیقه بامداد به قدرت 2.1 ریشتر بوده است.

زلزله‌های ورزقان بین 2 تا 2.7 ریشتر بوده است.

زلزله 6.2 ریشتری 21 مردادماه اهر و ورزقان و پس‌لرزه‌های آن در آذربایجان‌شرقی در نزدیک به 10 شهرستان اهر، تبریز، جلفا، خداآفرین، شبستر، کلیبر، مرند، ورزقان و هریس خسارت بر جای گذاشت که بیشترین خسارت به شهرستان‌های ورزقان، هریس و اهر وارد شده است.

زلزله 6.2 ریشتری 21 مردادماه اهر و ورزقان و پس‌لرزه‌های آن در آذربایجان‌شرقی در نزدیک به 10 شهرستان اهر، تبریز، جلفا، خداآفرین، شبستر، کلیبر، مرند، ورزقان و هریس خسارت بر جای گذاشت که بیشترین خسارت به شهرستان‌های ورزقان، هریس و اهر وارد شده است.

www.farsnews.com/newstext.php

 




زلزله رکوردمیشکند...

                      

                                           خبرگزاری فارس: نبض زلزله همچنان در ورزقان می‌تپد/ ورزقان امروز 44 بار لرزید

دبیر ستاد مدیریت بحران آذربایجان‌شرقی گفت: 3 هزار و 77 زلزله از 21 مردادماه در مناطق استان به ثبت رسیده است.

خلیل ساعی با بیان اینکه 3 هزار و 77 زلزله از بیست و یکم مردادماه اهر و ورزقان را لرزانده است، اظهار کرد: این تعداد زمین‌لرزه و پس‌لرزه‌های آن تا روز 14 آبان‌ماه به ثبت رسیده است.

وی افزود: 2 هزار و 438 مورد از زلزله‌های اشاره شده کوچک‌تر از 2.5 ریشتر بوده و شدت 375 مورد نیز بین 2.5 تا 3 ریشتر به ثبت رسیده است.

این مسئول با اشاره به وقوع 221 زلزله به بزرگی 3 تا 4 ریشتر در مدت یاد شده گفت: 39 مورد نیز زلزله 4 تا 5 ریشتری در مناطق زلزله‌زده آذربایجان‌شرقی به ثبت رسیده است.

ساعی رقم بزرگ‌ترین زلزله‌های ثبت شده از 21 مرداد تا به امروز را چهار مورد اعلام کرد و گفت: از این تعداد 2 مورد 5 تا 6 ریشتر قدرت داشته و 2 مورد نیز بالاتر از 6 ریشتر به ثبت رسیده‌اند.

زلزله بیست و یک مردادماه و پس لرزه‌های آن در آذربایجان‌شرقی در نزدیک به 10 شهرستان اهر، تبریز، جلفا، خداآفرین، شبستر، کلیبر، مرند، ورزقان و هریس خسارت بر جای گذاشت که بیشترین خسارت به شهرستان‌های ورزقان، هریس و اهر وارد شده

www.farsnews.com/newstext.php

 




رسانه ملی مردم را از دیدن بازی‌های زیبای تراکتور محروم نکند

بعد از گذشت 13 هفته از فصل دوازدهم لیگ برتر فوتبال امتیازات تیم‌ها در صدر جدول رده‌بندی بسیار به هم نزدیک است اما در این میان به نظر می‌رسد تیم‌های تراکتور، استقلال و سپاهان در این فصل نیز مدعی اصلی قهرمانی باشند البته نباید از حضور تیم‌هایی خوبی چون نفت تهران، ملوان و حتی سایپا غافل بود.

اما به نظر می‌رسد سه تیم اول با توجه به داشتن شخصیت قهرمانی شانس بیشتری را نسبت به بقیه تیم‌های حاضر در لیگ داشته باشند.

در این میان تیم تراکتورسازی علاوه بر به دست آوردن پیروزی‌های خوب برابر تیم‌هایی چون استقلال و سپاهان توانسته است با انجام بازی‌های خوب و تاکتیکی لحظات لذت‌بخشی را برای فوتبال دوستان رقم بزند و تمام بینندگان بازی‌های این تیم حتی کسانی که طرافداران دیگر تیم‌ها هستند توانسته‌اند از دیدن بازی سراسر هجومی تراکتور لذت ببرند.

مسئله‌ای که هواداران پرشمار این تیم سال‌ها به دنبال آن بوده‌اند فوتبالی روان و زیباست که متعاقب آن نتیجه را هم در برداشته باشد.

با توجه به درخشش تیم‌های شهرستانی همچون تراکتور و سپاهان همچنان رسانه ملی با بی‌اعتنایی به این تیم‌های مدعی باز به پخش مستقیم بازی‌های پرسپولیس و استقلال اکتفا می‌کند و از پخش مستقیم بازی این دو تیم خودداری می‌کند.

شایسته است رسانه ملی که متعلق به تمام هموطنان اعم از تهرانی، آذربایجانی، اصفهانی و دیگر نقاط کشور است نسبت به علایق فوتبال دوستان بی‌شمار آذربایجانی واکنش نشان داده و موقعیتی را فراهم آورد تا طرفداران میلیونی تراکتور و حتی سپاهان بتوانند از پخش بازی‌های تیم‌هایشان در تلویزیون ملی لذت ببرند، این تیم‌ها تاکنون بازی‌های زیبا و تماشاگر پسندی را به نمایش در آورده‌اند.

به سبب فراوانی و پراکندگی آذربایجانی‌ها در تمام کشور و علاقه وافرشان به تیم فوتبال تراکتورسازی شایسته است رسانه ملی نسبت به پوشش زنده مسابقات تراکتور از شبکه سه سیما اقدام کند.

 

                                               




لغت نامه ترکی

وجودسیستم آموزشی فارسی زبان ورسانه های فارسی زبان سبب شده تابسیاری ازلغات ترکی به فراموشی سپرده شودبه همین سبب وجودمنبع لغات برای حفظ زبان ضروری است.                                                                                  فایل زیرتوسط آقای سجادکیانفرتهیه شده وشامل ۲۵۰۰لغت ترکی می باشد.               دریافت فایل
ضرب المثل هاي تركي.آتالارسوزو
ضرب المثل هاي موجوددرصفحه زيربه زبان تركي مي باشند.           جمع آوري اين مطالب زمان بر بوده لذا ازكساني كه قصددارندآنرادروبلاگ خودمنتشر كنندتقاضا مي شود نام منبع آنرانيزذكركنيد.                                                                صفحه مربوط به ضرب المثل ها(آتالارسوزو)



دیری نمی‌پاید سرمای ارسباران اشک را بر گونه‌ها قندیل ‌کند

شصت و شش روز قبل بود که زمین زیر پای مردمان آذربایجان لرزید و زندگی‌شان را لرزاند، امروز سرمای پاییز آذربایجان است که آنها را می‌لرزاند

پس‌لرزه‌های کوچک و بزرگ آنقدر آمدند که امروز جزو آشنایان تلخ مردمان آن منطقه هستند، اما حضور مردم و مسئولان رفته رفته در منطقه کمرنگ و کمرنگ‌تر شد و امروز، سرمای زودهنگام و بارش‌های پاییزی، جای خود را در میان زندگی هموطنان ما در زیر چادرهای سفید باز کرده است.

اکنون، زلزله‌زده‌ها باید زیر چادرهایشان تنگ‌تر بنشینند و بیشتر خود را جمع کنند تا جایی برای سرما، این مهمان تازه هم باز شود.

بر اساس پیشینه هر ساله و اطلاعات موجود در خصوص وضعیت اقلیمی منطقه، همه می‌دانستیم باران و برف خیلی زودتر از حد تصور بر دشت‌ها و دامنه‌های ارسباران خواهند بارید، اتفاقی که هر چند هر سال موجب شادمانی و شکرگزاری این مردمان سخت‌کوش می‌شد، اما امسال، با تمام سردی‌اش نمی‌تواند خنکایی مطبوع باشد بر دل داغدارشان که خانمان و گذشته و خانواده‌شان را یکجا از دست داده‌اند.

 

 

        

 

 

 باور کنیم یا در صدد توجیه برآییم، روستاهای اهر، هریس، ورزقان و تا حدودی کلیبر، در اثر بروز این زلزله و پس‌لرزه‌های آن آسیبی بیش از حد لازم در این ابعاد دیدند. تخریب گسترده بود و آسیب‌دیدگان بسیار؛ به ویژه اینکه پس از اعلام آمار و ارقام مشخص شد تعداد زیادی از فوت‌شدگان را زنان و کودکان تشکیل می‌دادند که در ساعت بروز زلزله در خانه‌هایشان بودند و همین گروه، تشکیل‌دهنده بزرگ‌ترین گروه مجروحان و آسیب‌دیدگان هم هستند و اکنون سرما بیشترین فشار را بر این گروه، بر زنان و کودکان ارسباران وارد می‌کند.

تلخی غیرقابل انکار این واقعیت که زمین‌لرزه خانواده‌های بسیاری در آذربایجان را داغدار کرده، بی‌شک با هیچ اقدامی قابل جبران نیست؛ خانواده‌هایی که هیچ‌گاه شکل گذشته خود را نخواهند یافت اما هنوز هزاران نفر در این مناطق زنده هستند و زندگی، همچنان و ناگزیر جریان دارد و باید برای این هزاران نفر کاری کرد؛ باید آستین‌ها را بالا زد و همت کرد و سقفی شد بر سر مردم ارسباران که سرما، اشک ماتم را هم در دیدگانشان خشکانده است.

باید پیگیر قول و قرارهایی شد که ده‌ها روز از موعدشان گذشته است اما هنوز به اجرا نرسیده‌اند؛ صحبت‌های معاون اول رئیس‌جمهور و جملاتش در مورد تلاش برای بازسازی دو ماهه مناطق زلزله‌زده، روستاییان را بسیار امیدوار کرد، اما با گذشت از سررسید تاریخ اعلام شده، اقدامات آن‌ گونه که پیش‌بینی می‌شده پیش نرفته است و نهادهای مختلف به شکل مکرر، دلایلی را به عنوان علت‌های کندی کار عنوان می‌کنند.

اما این روزها بدترین خبرها، بی‌خبری از مردم مناطق زلزله‌زده است. بی‌خبری مزمنی که آرام آرام در قالب خبرهای دیگر رخنه کرد و توانست به شکلی نامحسوس، زلزله سنگین آذربایجان و تلفات بالا و خسارات وسیعش را به سایه برد و حساسیت مردم و حتی مسئولان را هم تحت تاثیر قرار داد.

نوسان قیمت ارز و طلا در این میان رکورددار بیشترین اخبار منتشر شده بود، بازی‌های تیم ملی فوتبال و بسیاری دیگر از اخبار همه دست به دست هم دادند تا آن توجه و تمرکز روزهای نخست بر مسئله زلزله‌زدگان آذربایجان از بین برود؛ هر چند هنوز هم مردمان اهر و  هریس و ورزقان و کلیبر بسیاری از صبح‌های خود را با لرزش‌های زمین آغاز می‌کنند و وقتی شب هنگام در چادرهای نم‌دار و سردشان سر بر بالین می‌گذارند، این لرزه‌ها همچنان همراهشان است...

یادمان نرود ما وظیفه داریم؛ ما در مقابل پیکری که عضوی از آن این روزها دردمند است وظیفه داریم. نباید بگذاریم کودکان بی‌گناهی که امروز جای خالی نگاه مادر یا دستان گرم پدر، به اندازه کافی دل کوچکشان را آزرده کرده، به فکر سرپناهی باشند تا روزهای سردشان را زیر سقف آن گرم کنند.

فرینوش اکبرزاده

 

 

 




خسارت زلزله به روستاها

دبیر ستاد مدیریت بحران استانداری آذربایجان‌‌شرقی گفت: در اثر زلزله مناطق ارسباران به 25 هزار و 689 واحد مسکونی روستایی خسارت وارد شده است.

خلیل ساعی اظهار کرد:

از این تعداد 19 هزار و 543 واحد باید از نو احداث شوند و 6 هزار و 146 واحد جزو واحدهای تعمیری محسوب می‌شوند.

وی افزود: این تعداد در 10 شهرستان استان شامل اهر، تبریز، جلفا، خداآفرین، شبستر، سراب، شبستر، کلیبر، مرند، ورزقان و هریس دچار آسیب شده‌اند. 

ساعی درباره بیشترین آسیب‌های وارده در این بخش گفت: بیشترین آسیب در شهرستان ورزقان و به 7 هزار و 775 واحد در 90 روستا وارد شده که از این تعداد بیش از 6 هزار واحد احداثی و یک هزار و 681 واحد تعمیری است.

وی از شهرستان هریس با 7 هزار و 212 واحد به عنوان یکی از شهرستان‌های بیشترین آُسیب دیده یاد کرد و گفت: از این تعداد نیز 6 هزار و 168واحد احداثی و بیش از یک هزار واحد تعمیری در 83 روستا دچار خسارت شده‌اند.

ساعی آمار شهرستان اهر را نیز 5 هزار و 537 واحد اعلام کرد و گفت: این تعداد نیز در 156 روستا دچار آسیب شده‌اند که 4 هزار و 460 واحد احداثی و یک هزار و 77 واحد تعمیری است.

وی افزود: این حادثه 2 هزار و 644 واحد مسکونی روستایی نیز در تبریز و 22 روستا دچار آسیب شده‌اند که نیمی نیاز به تعمیر و نیمی دیگر باید از پی احداث شوند.

ساعی اضافه کرد: در سایر شهرستان‌ها یاد شده نیز بین 57 واحد تا 717 به صورت متغیر دچار آسیب شده‌اند.

در زلزله 21 مرداد در مناطق آذربایجان‌شرقی 20 درصد روستاهای استان دچار آسیب شده‌اند. یادآور می‌شود، در 2 هزار و 711 روستای آذربایجان‌شرقی یک میلیون و 140 هزار و 20 نفر در قالب 317 هزار و 51 خانوار ساکن هستند.

منبع:خبرگذاری فارس

 




بر اثر قصور در سیم‌کشی فشارقوی برق عنوان شد:

سوختگی و آسیب 24 چادر زلزله‌زدگان/چادرها تعویض می‌شوند

خبرگزاری فارس: سخنگوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به قصور شرکت برق و دیر اقدام کردن در سیم‌کشی فشار قوی برق در یکی از روستاهای هریس که باعث مرگ یک پیرزن شد، گفت: 24 چادر زلزله‌زدگان دچار آسیب شد که تعویض می‌شوند.

                                            خبرگزاری فارس: سوختگی و آسیب 24 چادر زلزله‌زدگان/چادرها تعویض می‌شوند

حسین درخشان در گفت‌‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، با اشاره به قصور شرکت برق و بنیاد مسکن در دیر اقدام کردن برای سیم‌کشی فشار قوی برق و احداث کانکس برای زلزله‌زدگان اظهار داشت: متأسفانه در ساعت 3 بامداد امروز 11 چادر زلزله‌زدگان به طور کامل سوخت و 13 چادر دیگر دچار آسیب‌دیدگی شد که تمام آنها با حضور امدادگران هلال احمر تعویض می‌شود.

وی افزود: شب گذشته به دلیل هوای سرد اهالی این روستا از هیتر برقی استفاده کرده بودند که به دلیل فقدان سیم‌کشی فشار قوی چادرهای زلزله‌زدگان به خاطر اتصالی برق آتش گرفت و متأسفانه یک پیرزن 70 ساله به دلیل سوختگی شدید جان خود را از دست داد.

درخشان تصریح کرد: هلال احمر قبلاً هشدار داده بود که باید محل چادرهای زلزله‌زدگان به زیرساخت‌های سیم‌کشی فشار قوی مجهز شود که البته شرکت برق به سیم‌کشی فشارقوی برخی روستاها اقدام کرد ولی برای این روستا هنوز این زیرساخت فشار قوی برق مهیا نشده بود و از طرف بنیاد مسکن نیز مشکل احداث کانکس برای زلزله‌زدگان برطرف نشده است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر امدادگران هلال احمر برای تعویض این 24 چادر که دیشب دچار آتش‌سوزی شدند اقدام کرده‌اند.

به گزارش فارس، احد باقرپور دهیار روستای «قراجا» نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز با تأیید این خبر گفت: این حادثه حدود ساعت 3 بامداد امروز از اتصال برق یکی از چادرهای زلزله‌زدگان صورت گرفت و به سرعت به چادرهای دیگر زلزله‌زدگان سرایت کرد.

وی با انتقاد از اداره برق افزود: متأسفانه اداره برق کم کاری کرده و سیم‌های استفاده شده در چادرها زلزله‌زدگان برای روشنایی و بخاری برقی برای گرمایش مقاوم نیست که به همین دلیل اتصالی کرده و موجب آتش سوزی می‌شود.

باقرپور درباره نصب کانکس‌ها در این روستا نیز گفت: حدود 30 کانکس در حال نصب است اما تکمیل نشده و در و پنجره ندارند.

روستای «قراجا» در 17 کیلومتری خواجه قرار دارد و در زلزله 21 مرداد اهر و ورزقان 70 درصد خانه‌های این روستا تخریب شد و 10 نفر کشته شدند و این روستا در حدود یک هزار و 100 نفر جمعیت دارد.





بازباران...

 

 

 

بازباران بی ترانه                    بازباران باتمام بی کسی های شبانه

        http://media.isna.ir/content/257-12.jpg/4                    

می خورد برطفل تنها                می چکد برفرش خانه

بازمی آید صدای چک چک غم    بازماتم،من به پشت شیشه ی تنهایی افتاده

نمی دانم،نمی فهمم                   کجای قطره های بی کسی زیباست؟

نمی فهمم چرامردم نمی فهمند       که آن کودک که زیرشلاق باران سخت می لرزد 

کجای ذلتش زیباست؟                کجای اشک یک بابا،که سقفی ازگل وآهن

به روی همسروپروانه های مرده اش آرام میبارد

کجایش بوی عشق وعاشقی دارد؟نمی دانم،نمی فهمم

نمی دانم چرامردم نمی دانند         که باران عشق تنها نیست
صدای ممتدش درامتدادرنج این دلهاست  کجای مرگ مازیباست؟،نمی دانم

یادآرم روزباران را                  یادآرم مادرم درکنج باران مرد

کودکی10ساله بودم                  می دویدم زیرباران

بشنوازمن که باران هست زیبا       ازبرای مردم زیبای بالادست ها

وباران من تودردوغم دارد           خداهم خوب می داند

خداهم خوب میداند                    که این عدل زمینی،عدل کم دارد
 

                        خداهم خوب می داند
 

مردم مناطق زلزله زده آذربایجان،چشم به راه کمک های مردمی...




جنگ چالدران آغازی برای یک پایان

                                    

جنگ چالدران جغرافياي فعلي ايران رارقم زدوتمام تلاش ايراني ها براي جبران تبعات آن راه به جايي نبرد.

عمق استراتژيك ايران يعني مناطقي ازآسياي صغيروقفقازوعراق امروزازكشورجداشدباتوجه به اين موارداست كه بايدگفت جنگ چالدران وتحولات دوره صفويه رابايداززاويه ديگري موردبررسي قراردادوبارشكست هاوجدايي هارابه دوش قاجارهانينداخت.




براي ثبت بقيع در فهرست يونسکو کليک کنيد

برای ثبت بقیع در یونسکو به ثبت و تایید 50,000 نفر نیاز است. شما هم می توانید برای شرکت در این طرح و کمک به ثبت این مکان عظیم جهان تشیع همین الان به آدرس اینترنتی http://dar-alhuda.net بروید و ثبت نام کنید.

نحوه شرکت در این طرح بدین ترتیب است که در ابتدای ورود به سایت در سمت راست فرمی را مشاهده می کنید که باید به ترتیب زیر آن را پر کنید: نام، نام خانوادگی، ایمیل، نام شهر، آدرس (دلخواه)، انتخاب کشور، نظر شما (دلخواه).

لازم به ذکر است تا به این لحظه نزدیک به 10 هزار نفر در این طرح شرکت کرده اند و تقریبا 40 هزار نفر دیگر نیاز است تا بتوانیم با یکدیگر بقیع را در یونسکو ثبت کنیم.

dar-alhuda.net




تجهیز فرودگاه تبریز به دستگاه «آر.وی.آر» / تبریز دیگر از مه نمی‌هراسد

خبرگزاری فارس: مدیرکل فرودگاه‌های آذربایجان‌شرقی گفت: تا پایان امسال فرودگاه بین‌المللی تبریز به دستگاه «آر.وی.آر» مجهز می‌شود.

خبرگزاری فارس: تجهیز فرودگاه تبریز به دستگاه «آر.وی.آر» / تبریز دیگر از مه نمی‌هراسد

علی رستمی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: بنا بر اعلام سازمان هواشناسی کشور این دستگاه تا پایان سال در فرودگاه بین‌المللی تبریز نصب و راه‌اندازی می‌شود.

وی اضافه کرد: اعتبار بالغ بر 25 میلیارد ریال برای این امر نیاز است که مقرر شده 50 درصد آن از طریق مرکز و 50 درصد نیز از محل اعتبارات استانی تامین شود.

رستمی با اشاره به اینکه این دستگاه در فرودگاه‌های اولویت‌دار نصب شده است، گفت: فرودگاه‌هایی که از نظر آب و هوایی مانند اردبیل که داری هوای مه‌آلود و یا نظیر اهواز با گرد و غبار بالا هستند در اولویت تجهیز به این دستگاه قرار داشتند.

اواخر سال گذشته با لغو پی‌ در پی پرواز وزیر راه و ترابری وقت و وزیر راه و شهرسازی فعلی به دلیل شرایط جوی، مه‌آلود بودن و عدم دید کافی در فرودگاه بین‌المللی تبریز و رسانه‌ای کردن و پیگیری این موضوع توسط خبرگزاری فارس در این مدت احساس نیاز به دستگاه «آر.وی.آر» در مجموعه بین‌المللی تبریز که جزو فرودگاه‌های ترانزیتی چه از نظر بار و چه از نظر مسافر است دو چندان کرد.

متاسفانه تامین اعتبار این دستگاه در میان دستگاه‌های استانی و کشوری در کش و قوس قرار گرفت که این کش و قوس علاوه بر تحمیل هزینه‌ای نزدیک به 16 میلیارد ریالی به دلیل افزایش قیمت این دستگاه از 9 میلیارد ریال به 20 میلیارد ریال طی یک سال گذشته، تاخیر نزدیک به یک‌ساله را نیز در راه‌اندازی و نصب این دستگاه در فرودگاه تبریز به دنبال داشت که امیدواریم با همت شرکت فرودگاه‌های کشور شاهد افزایش هزینه و زمان نصب دستگاه آر.وی.آر به دلیل تعلل مسئولان نباشیم.

دستگاه «آر.وی.آر» در سه قسمت ورودی، وسط و انتهای باند نصب می‌شود و اطلاعات لغزندگی باند، سرعت و سمت وزش باد و میزان دید افقی در طول باند را به صورت میلی‌متری توسط لیزر به خلبان مخابره می‌کند و با وجود این دو دستگاه در فرودگاه‌های کشور هیچ خلبانی از پرواز و فرود در شرایط دید کم نمی‌هراسد.

دستگاه «آر.وی.آر» قابلیت افزایش دید در شرایط جوی بد و از جمله در مه را تا کمتر از 500 متر میسر می‌سازد و جزو نیارهای اساسی در فرودگاه‌های بین‌المللی محسوب می‌شود.

فرودگاه بین‌المللی تبریز در شمال‌غرب شهرستان تبریز و در ارتفاع یک‌هزار و 494 متری از سطح دریا در زمینی به مساحت 420 هکتار در سال 1333 تحت نظارت ضوابط سازمان جهانی هوانوردی ICAO در محل کنونی تأسیس شد.

در سال 1356 پرواز حجاج از این فرودگاه آغاز و از سال 1370 با تصویب هیئت دولت به‌عنوان فرودگاه ‌بین‌المللی نامگذاری شده و در سال 1378 به‌عنوان یکی از فرودگاه‌های درجه یک کشور انتخاب شده و از آن تاریخ به‌عنوان یکی از چهار فرودگاه Open Sky (آسمان باز) ایران خدمات هوایی خود را به پروازهای داخلی و خارجی و عبوری ارائه می‌کند.

 




منه باخ

منه باخ

چکــــرم نازینی نازلان گــــوزی جیــــــران منه باخ

منه باخ سئــــوگلی جانان جــان الانسان منه باخ

حسرتین دن یانارام شمـع کیمی هرگون گئجه لر

نه دوربسان سونور عـومرین شمعی جانا منه باخ

سینه ایچــره اورگیــــــم هر گئجه لر  قـــان اغلار

قــوی اولوم هر گئجه قـوربان سنه جانان منه باخ

یانیروق عشـــق اودینــا  هر بیـــــری میز بیر یاندا

گل قـــوتارسین بو فـراقین گورلیـــم سن منه باخ

سـاخلارام گوزلریم اوستینده عــــزیزم سنی من

سینه ام اوستــــونده یاتان گـــوزلرنی آچ منه باخ

قــــوی سنه کولکه اولــــــوم دالدالانیم قــامتینه

یول گئدنده گوزلیــــــم بیر دو لان هــردن منه باخ

ایستمه عشــــق اودینا من قــوجالان واختا یانام

آتش عشقینی ســــوندرماق اوچـون بیر منه باخ

ای عزیزیم نئیه صـــدرانی قویورسان غریب غربته

سن قریب کونلیمی یاد ایله سون هردن منه باخ




جنگ های عثمانی بااروپا-بخش سوم

جنگ های عثمانی بااروپا-بخش سوم

                                http://azarbaycan.loxblog.com/userfiles/pimage/1985917Turkey-azarbaycanblog_img2438.jpg

اختصاصی ندای آذربایجان - باشروع جنگ جهانی اول،دولت عثمانی اعلام بی طرفی کرد.

بااینکه دولت عثمانی ضعیف بود،اماآلمان هاچنین فکرنمی کردند،برای آنهاگرچه عثمانی ضعف داشت ولی می توانست کارهای زیادی انجام دهد.کشتی آلمان هادرسال۱۹۱۴باورودبه تنگه چاناک قالابه استانبول آمدوروس هانیزدر۲۹اکتبرسال۱۹۱۴ازطریق دریای سیاه به سمت عثمانی حرکت کردند.

در۵نوامبرمتفق هاجنگ باعثمانی رااعلام کردندودولت عثمانی در۱۱نوامبرواردمحاربه شد.انگلیس هاکه شعارشان(هرکس بردریاحاکم شودبرجهن حاکم میشود)بود،برای بدست آوردن تنگه هابه قدرت ناوهایشان مطمئن بودند.بدین ترتیب اشغالگران برای بدست آوردن تنگه هادر۱۹فئورال سال۱۹۱۵ شروع به حرکت کردند.

تانبرد۱۸مارس متفق ها بین اروپاوگردنه آنادولوگرچه به پیروزی کوچکی دست یافته بودندآماپیش بینی آینده آسان نبودوآنچه درآینده رخ خواهددادمعلوم نبود.

روزقبل ۱۸مارس متفق هاآماده خونین ترین جنگ دریاهاشدند،طبیعی بودکه طرف ترک هم آماده جنگ شده بود.درتاریکی های شب۱۷مارس مین های آبی که توسط انگلیس هاپاکسازی شده بود،دوباره توسط ترک هابه دریاریخته شدونیروهای حاضردرحصار  آنادولونیزتقویت شدند.

در۱۸مارس ودرساعت۳دشمن به سمت گردنه ها،شروع به حرکت کردوبدین ترتیب جنگ های معروف چاناک قالابرای مرحله اول دردریاآغازشد.

گرچه نیروهانابرابربودولی سربازترک قهرمانی خودرابه نمایش گذاشته بود،مسئول کاماندوهای توپ ها آقای سیداون باشی که به تنهایی توانست یکی ازناوهای دشمن رانابودکندبه عنوان قهرمان شناخته شدونامش برسرزبان هاافتاد.

مین های آبی که شب ۱۷مارس دردریاریخته شده بودبیشترین ضربه رابه انگلیس هازد...

 

 




مختصری بردست آوردهای آذربایجان

مختصری بردست آوردهای آذربایجان

 
 

آیا می دانید که آذربایجان زادگاه اولین چاپخانه، ترجمه اولین کتب خارجی، نخستین رمان، ادبیات کودک، نخستین کتابخانه عمومی، اولین شعر نو، اولین سینما، اولین نمایشنامه و تئاتر، اولین عکاسی، نخستین دانشگاه پزشکی، اولین دانشکده پرستاری و مامایی، نخستین کارخانه ها، نخستین انجمن زنان و اولین حق رأی به زنان، نخستین شهرداری، آموزش و پرورش نوین، نخستین مدرسه کرو لال ها، اولین مدرسه نابینایان، نخستین کودکستان و ... در ایران بوده است؟ شاید انتخاب تبریز به عنوان یک ولیعهدنشین در زمان قاجاریه نیز به خاطر همین پتانسیل استثنایی ملت آذربایجان بود .

مؤسس اولین مدرسه به سبک نوین در ایران، میرزاحسن خان رشدیه بود که در همین راستا کتابی به اسم "وطن دیلی" نوشت که در سال 1312 قمری در تبریز چاپ شده است.

سرزمین آذربایجان، دانشمندانی چون پروفسور لطفی زاده واضع تئوری فازی، پروفسور حسین جوان از مخترعین لیزر، پروفسور جواد هیئت و پروفسور یحیی عدل از پیشگامان جراحی مدرن در ایران، پروفسور هشترودی را به جامعه علم و دانش معرفی کرده است. از مورخین و ادبیات شناسان معاصر ملی ترک نظیر پروفسور جواد هیئت، پروفسور ذهتابی، رحیم رئیس نیا، صمد سرداری نیا و ... نیز نام بردن لازم است.

آذربایجان مهد انقلاب مشروطه نیز بوده است که در زمان خود حرکتی بسیار مترقی محسوب می شد. حرکات آزادی خواهانه ای دیگر چون قیام شیخ محمد خیابانی، حکومت 21 آذر 1324 نیز از سرزمین آذربایجان برخواسته است. آذربایجانی ها در انقلاب اسلامی نیز بین ملت های ایران پیشرو بودند. آذربایجانی ها در اکثر جنگ های بین ایران و كشورهای دیگر چون جنگ چالدران، جنگ های ایران و روسیه پرچم دار جبهه بودند. در جنگ ایران و عراق نیز همت لشکریان آذربایجانی و دفاع از مرزهای کشورمثال زدنی است.

آذربایجانی ها علاوه بر پرچمداری حرکات و نهضت های روشنفکری و آزادی خواهی در ایران و دلاوری و فداکاری در جبهه های جنگ، در صحنه های ورزشی نیز همیشه برای کشورمان افتخارآفرینی کرده اند.


 



صفحه قبل 1 ... 28 29 30 31 32 ... 36 صفحه بعد

تبلیغات

مجله اینترنتی آذربایجان

ساير اخبار

با عاشورائیان

وهب مسیحی

امکانات